Slow Fashion on Kate Fletcherin vuonna 2007 luoma termi. Se kuvaa ilmiötä, joka on syntynyt fast fashion muotiteollisuuden rinnalle, jossa tuotteet ovat halpoja ja niiden kierto tehtaasta kuluttajalle on todella nopeaa. Slow fashion on laadukas, vastuullinen ja ekologiset asiat huomioon ottava valmistustapa. Se ymmärrettävästi myös maksaa enemmän, koska jokaiseen tuotantovaiheeseen käytetään enemmän aikaa ja vaivaa.


Slow fashionin tunnusmerkkejä ovat mm.

  • Korkealaatuiset, kestävät luonnonmateriaalit kuten pellava
  • Tuotannossa käytetään kierrätysmateriaalia
  • Tuotteet kestävät tyyliltään aikaa
  • Myydään usein pienemmissä, paikallisssa putiikeissa kuin suurissa ketjumyymälöissä
  • Tuotteet valmistetaan ja myydään paikallisesti hyvät työolot huomioon ottaen


Nämä ovat arvoja, joiden pohjalta Fanniina on syntynyt ja joita me vaalimme. Haluan äitinä opettaa lapsilleni, miten voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa maapallon tilaan.

Fanniinan hiusdonitsit eivät ole mitä tahansa donitseja. Haluamme tarjota pieniä iloja ja kauniita tuotteita mutta samalla mahdollisuuden kestävämpään kulutukseen. Fanniiinan donitseissa käytetään ainoastaan kierrätettyjä materiaaleja. Materiaalien valintaan ja etsimiseen käytetään aikaa ja vaivaa. Koska käytämme vain kierrätysmateriaaleja, niiden valmistelu ompelua varten on täysin erilainen prosessi kuin pikamuodissa ja tehdastuotannossa. Se on todellista slow fashionia ;) Valmistamme kaikki tuotteet itse.