HUOLELLISESTI VALITUT MATERIAALIT

Kaikki Fanniinan donitseissa käytety kankaat ovat kierrätettyjä. Emme osta uutta. Käytämme paljon aikaa etsiessämme täydellisiä kankaita. Kankaat löydämme kierrätyskeskuksista, kirpputoreilta tai omien ja ystävien kaappien uumenista. Kaikki kankaat valitaan erityisen huolellisesti. Valintakriteereinä ovat materiaalin toimivuus, kestävyys ja tietenkin ulkonäkö. Haluamme tehdä vain kaunista! Kokemuksesta olemme jo oppineet mitkä materiaalit toimivat parhaiten ja mitkä vastaavasti eivät toimi tai kestä käytössä.

Donitsit valmistetaan mm. hylätyistä kangastilkuista, verhoista, liinoista, mekoista, paidoista, hameista ja huiveista, jopa pussilakanoista. Toisen roska on meille aarre! Esimerkkinä vanhanaikaiselta näyttävät satiiniverhot toimivat täydellisesti hiusdonitsin materiaalina!

VALMISTUS

Ennen ompelua kankaat tarvittaessa pestään ja kaikki kankaat silitetään. Silitys poistaa materiaalista kaikki mahdolliset bakteerit ja tekee kankaasta kauniin ja siistin. Pesun ja/tai silityksen jälkeen kankaat leikataan sopivan kokoiseksi materiaalista riippuen. Ohutta materiaalia tarvitaan enemmän, jotta donitsista tulee kauniin runsas. Paksumpaa materiaalia taas ei käytetä niin paljon ettei donitsi ole liian kankea käyttää.

Kankaiden leikkaus ja valmistelu ompelua varten on monesti aikaa vievää koska jokainen kangaspala on eri kokoinen ja muotoinen, siinä voi olla valmiita saumoja, nappeja, taskuja jne. jotka pitää poistaa. Kun kankaat on leikattu, ne monesti silitetään vielä uudelleen. Ompelussa käytämme erityistä huolellisuutta, jotta tuotteesta tulee kaunis ja kestävä.

 

UNIIKIT TUOTTEET

Koska jokainen materiaali on uniikki löytö ja sitä on saatavilla aina rajallinen määrä, myös jokaista tuotetta on saatavilla rajoitettu erä. Isommista kankaista tulee luonnollisesti suurempi määrä donitseja mutta joukossa on paljon tuotteita, joita on saatavilla vain muutamia kappaleita. Tämä tekee Fanniinan donitseista uniikkeja ja voit olla varma, että samanlaisia ei helposti kävele vastaan :)

FANNIINA SPECIALS

Osaa erikoisimmista ja upeimmista materiaaleista on vaikeaa löytää ja niitä on saatavilla vähemmän. Hiusdonitsin valmistaminen näistä materiaaleista  on usein myös vaativampaa. Nämä tuotteet ovat edellä mainituista syistä hinnaltaan muita vähän arvokkaampia ja ne on merkattu verkkokaupassa “Fanniiina Specials” merkinnällä. Näitä materiaaleja ovat mm. upeat sametit, velour ja keinonahka.