Maailmaan iski pandemia. Joka kesti ja kesti. Keväällä 2021 koronamaratooni alkoi tuntumaan jo liian pitkälle. Kun päivät toistivat samaa kaavaa ja elämä oli rajoitettu lähes neljän seinän sisään, halusin keksiä itselleni ja yhdeksän vuotiaalle tyttärelleni jotain hyödyllistä ja piristävää tekemistä. Jotain mikä saisi ajatukset kohti iloisempia asioita. Olimme joskus ommelleet muutaman hiusdonitsin jämäkangaspaloista. Sellainen osui silmääni ja siitä se ajatus lähti. Näitä me alkaisimme yhdessä tekemään! Ja ne tehtäisiin kierrätysmateriaaleista.

Olen ollut markkinointi- ja mainosalalla jo 20 vuotta ja mainostoimistoyrittäjänä yli 9 vuotta. Taustastani varmasti johtuen halusin, että tämä meidän harrastuspohjainen pikkufirma startattaisiin aivan samoilla opeilla millä neuvon asiakkaitanikin. Mutta mikään kiire ei olisi. Tehtäisiinhän tätä päivätöiden ohella eli vapaa-ajalla - iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina. Kaivoin pöytälaatikosta siellä tällaisia ideoita varten lojuneen toiminimen ja me aloimme hommiin.

Ensimmäisenä yritykselle piti tietenkin keksiä nimi. Se välähti välittömästi mieleeni - kuin se olisi odottanut juuri tätä hetkeä! Nuoremman yrittäjän toinen ja kolmas nimi ovat Fanni Anniina. Fanni tulee miehen puolen suvusta ja Anniina on myös minun toinen nimeni. Kun tyttäreni syntyi, halusin antaa hänelle toiseksi nimeksi näistä yhdistelmän eli Fanniiina. Mieheni oli toista mieltä - se ei kuulema ole mikään oikea nimi :D Tarjosin sitä myöhemmin  myös veneemme nimeksi mutta ei kelvannut siihenkään. Se ei siis päätynyt ihmislapsen eikä veneen nimeksi mutta lopulta saimme kun saimmekin nimen käyttöön ja meidän yhteinen pikkuyritys kastettiin Fanniinaksi (markkinointinimi).


Kun nimi oli syntynyt, oli aika alkaa luomaan omaa hiusdonitsibrändiä ja sille verkkokauppaa. Ja into olikin aikamoinen! Saisimme tehdä mitä rakastamme - käyttää luovuutta niin käsillä, tietokoneella kuin kameralla touhuten. Tässä sain samalla mahdollisuuden näyttää ja opettaa tyttärelle mitä kaikkea yrittäjyyteen liittyy. Miten seurataan kuluja ja tuloja, miten materiaaleja hankintaan, mitä tuotteiden valmistus ja niiden markkinointi vaatii, miten sosiaalista mediaa voi hyödyntää markkinoinnissa. Ja on tässä sinnikyyttäkin tarvittu (ja välillä koeteltu!). Verkkokauppa ja tuotteet kun eivät synny itsestään.

Alusta asti oli selvää, että emme halua lisätä maapallon kuormitusta vaan etsisimme kauneimmat materiaalit käytettynä kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista, omista ja ystävien nurkista. Aloitimme aarten etsinnän, kuten me sitä kutsumme eli suuntasimme silmät kiiluen kirpputoreille. Ja huh, sitä hylätyn ja mutta käyttökelpoisen materiaalin määrää! Se on loputon aarreaitta <3

Puoli vuotta siitä kun aloitimme, olemme testanneet lukemattomia määriä eri materiaaleja, kokeilleet eri tapoja leikata ja ommella, katsoneet YouTubesta parhaita ompeluvinkkejä. Tuotteiden laatu ja tuotantotavat ovat hioutuneet hurjasti ensimmäisistä viritelmistä. Nyt uskallamme jo sanoa, että meidän tuotteet ovat monesti laadukkaampia kuin markettien ja isojen ketjujen hiusdonitsit, jotka tehdään nopeasti ja mahdollisimman halvalla. Me voimme valita laadukkaammat ja kestävämmät kankaat ja ommella huolellisesti. Me teemme tätä rakkaudesta lajiin. Meillä ei ole kiire <3 

Kiva kun olet täällä. Toivomme, että Fanniinan donitsit tuovat sinulle yhtä paljon iloa kuin niiden parissa touhuaminen tuo meille. Vastuullisesti kaunista! Se on parasta.

Iloisin terveisin,
Mari ja Alisa